Flipside

Någonting inuti dig korrelerar med någonting inuti mig. Som att en tråd, oändligt lång men ändå omöjlig att bortse från, bundit ihop våra hjärtan. Säg att du känner det lika väl som jag. Säg att jag inte är galen. Är jag galen? Jag kan inte hjälpa att jag undrar hur många som får uppleva den här sortens fängelse. Jag vill inte kalla det kärlek. Med åren har jag lärt mig att man kan välja kärlek. För i det ordet ingår en massa andra. Respekt. Omtanke. Beskydd. Man kan välja att ge det. Man kan välja att älska. Men hur kan en så stor del av dig fortfarande existera i mig? Jag har försökt att blunda. Skjuta bort det. Abortera det. Kommer jag någonsin att bli fri? Finns det en kraft starkare än kärlek och vad ska vi kalla den? Trollkraft? Magi? Förhäxning? Jag förhäxade mig själv. Band mig villigt vid offerträdet och skar min egen hals. Lät blodet färga min vita kropp, lät det koagulera och spänna och dra över hudvecken. Det torkade och korparna kom och hackade, sedan kom vargarna. Järvarna. Till sist kom jägarnas hundar. Skällde och lekte med knotorna som låg utspridda under eken. Och jag... jag existerade inte längre. Men inuti dig kanske något saknas? Känner du efter ibland? Känner du att en tråd som brukade leda till någonting du visste fanns men inte vågade följa numera släpar efter dig i marken utan minsta lilla mening? Den binder ditt hjärta men utan hopp för jag, jag existerar inte längre. Men jag hoppas att du känner efter. Hopplösheten i din kropp. Tomheten i ditt hjärta. Värdesätt den. Den är jag. Hedra mig. Som en präst säger amen eller som en shaman slår på trolltrumman. Kämpa inte emot. Ge vika och dvälj i hopplösheten en stund varje kväll. Jag är tråden som trycker på ditt hjärta utan ände.

Fyllda med stolthet och vilja, dansar som virvlar i ett vattenfall

Det blev ingen middag med jobbet.. Typ alla ställde in så jag slösade bort en hel dag utan att göra någonting. Jag hatar när man planerar in någonting och så ändrar man om sitt schema så att det ska funka och sedan blir det inte av. Oavsett om det är små eller stora saker så stressar det sönder mig. Hur som helst så hoppade jag på tåget hem och nu är jag ute i skogen hos mormor & morfar och tänkte snart gå och lägga mig och läsa lite. Jag tänkte också försöka stänga av (eller i alla fall lägga bort) telefonen en dag bara för att få bort den fula ovanan att alltid slötitta på den utan anledning. Kommer ha med den ut i skogen när jag ska lyssna på musik dock. Nån måtta på det hela får det lov att vara..
 
Förutom det så har jag blivit vegan. Eller ja, för 7-8 månader sen ungefär men jag tror inte att jag skrivit om det? Jag har i alla fall aldrig mått så bra, min hy har blivit finare även om den inte är perfekt men den är otroligt mycket bättre. Det sjuka är att sedan jag bestämde mig så har jag aldrig längtat efter någonting som kommer från ett djur. Jag blir bara äcklad av tanken på ost eller mjölk. Titta på dokumentären Earthlings så kommer ni förstå <3
 
I år har jag faktiskt några nyårlöften till mig själv och några ihop med Hampus. Jag brukar aldrig ha det annars, tycker nyår är så jävla överskattat och förändringar kan man göra när som helst! Men några av mina fina vänner har gjort listor så jag kör en jag med.
 
♦ Byta ut allt mitt smink till cruelty free. Det är helt oförsvarbart att testa på djur och jag kommer aldrig att köpa smink eller hår/hudvård från ett märke som testar på djur igen. Jag vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till märken som är cruelty free men ägs av ett annat bolag som testar på djur? Vad tycker ni? Jag tror att jag tänker bojkotta de också. Why not? Det ska inte finnas några ledsna kaniner på grund av mitt smink i alla fall.
 
♦ Börja plugga igen. Jag kom ju in på Företagsekonomi på Stockholms universitet men det kändes inte riktigt rätt. Jag vill nog hellre läsa språk, filosofi & statsvetenskap alt. jurist med inriktning djurrätt. Så det kanske inte blir ett program men en kurs i något som jag verkligen tycker är roligt ska jag i alla fall börja med.
 
♦ Förbättra min franska. I fredags var det en man på jobbet som bara pratade franska med mig. Det gick ändå hyfsat. Men jag ska bli ännu bättre och målet är att kunna ta mig fram på enbart franska när jag tar med mig Hampus på en weekend i Paris. Jag skulle även vilja börja med ryska. Men först franska.
 
♦ Äta mer whole food plant based (WFPB). Även om jag äter bär & frukt för sisådär 700000000 i månaden så skulle jag vilja hitta mer enkla "varmrätter" baserat på grönsaker och frukt som man bara kan slänga ihop istället för stuvade makaroner & köttbullar (båda veganska ofc) liksom.
 
Sedan skulle jag vilja börja yoga mera. Bli vigare. Bättre på dansen. Läsa mera. Träffa mina djur mera. Men det vill jag liksom alltid och gör rätt mycket också.
 
Vad långt inlägg det blev helt plötsligt.. Vilken tur ni har! ;) Nåja, puss & kram på er.
 

Me & my girls

 
Är alldeles strax på väg till jobbet. Inte jättepeppad idag, jag vill bara att det ska bli helg så nästa vecka kommer igång! Nu på söndag ska vi ut och äta med jobbet och nästa lördag kommer mina chickas hit (några av de åtminstone) och det ska bli så jävla mysigt <3 Jag är dundertaggad på Bubbles & Brunch med Eyes Wide Shut tema. Ska göra en egen cape och köpa maskeradmask. Kommer nog bli halvdant i vanlig ordning men ja ja... Har köpt ny kamera också. Den gamla tyckte jag var lite oförsiktig och protesterade med att krossa bildskärmen. Men den nya har vändbar skärm! Varför fanns inte det under min selfieglory tid för tre-fyra år sedan? Nehe, nu ska jag ut och trängas med fjollträskarna. Kyss!
 
(Hade tydligen inte tryckt "publicera" innan jag gick till jobbet.. Men jag orkar inte skriva om texten nu klockan kvart i tre. Tog i alla fall en halv öl på Riche efter jobbet, fick en ros av the man och nu ska jag krypa ner och kolla lite yt-videos innan jag somnar. Så en rackarns bra kväll faktiskt.)